JOADORE
Now Reading:

Tullkostnader

Jag får frågor om frakt- och tullkostnader nästan varenda dag, jag har svarat på dessa frågor säkert 100...

Jag får frågor om frakt- och tullkostnader nästan varenda dag, jag har svarat på dessa frågor säkert 100 gånger. Så jag tänkte att jag kör ett litet inlägg om det och berättar lite hur det går till.

Först och främst är det skillnad på fraktavgift och tullavgift. Fraktavgift betalar du för att hemsidan ska skicka paketet till dig. Tullavgiften har däremot ingenting att göra med själva hemsidan. Anledningen till att vi betalar tull är för att vi är med i EU och alla paket som kommer till oss utanför EU ska vi betala tull på. Så det spelar alltså ingen roll om du har beställt ett paket från shopbop eller någonting från en fabrik i Kina.

Hur mycket tullavgiften blir ökar beroende på varans värde och vad det är för någonting. Men normalt sätt brukar den ligga på ungefär 20-25% av varans värde. Den enda gången du slipper betala tull är om tullen missar att kolla ditt paket. Det har hänt mig många gånger, men då har man tur och det är ingenting man ska räkna med. Du kan också slippa betala tull om du har en vän i USA som du kan skicka paketet till och att han eller hon sedan skickar det till dig och märket paketet som “gift”. Då är det en present till dig som du inte behöver betala tull för.

Men det enklaste och bästa är ju såklart att bara betala tullavgiften. Det är en sur extra avgift men det är ändå mycket billigare än om du hade handlat i butik i Sverige. Eftersom de amerikanska märkena såklart är mycket billigare i USA och att Sverige överlag har väldigt höga butikpriser. Shopbop är min favorithemsida och dom har mycket amerikanska märken som tillexempel Michael Kors. Min silvriga klocka betalade jag lite över 4000 kronor för med tullavgift och allt. I butik i Sverige kostar den 6000 kronor.

Fördelen med att handla på Shopbop är att dom alltid bjuder på frakten. Paketet kommer hem till dig på tre dagar. Och du betalar alltid tullavgiften direkt hos Shopbop när du väljer leveransmetoden “Shopbop global”. Då slipper du få en oväntat kostnad när du hämtar ut ditt paket. Lägger du det du vill handla i kundkorgen och går vidare i ditt köp så kan du alltså se exakt hur mycket du ska betala.

Hoppas ni fick svar på alla era frågor 🙂

 

5 comments

  • Louice

    Tack fina du, hjälpte mycket 🙂

  • azalwa

    Min pappa beställde en väska åt mig därifrån men glömde att klicka i att man betalar tull i förväg(första gången jag beställde därifrån o var inte helt inne i tullavgiften o det), går det att avbryta en order från shopbop eller måste jag helt enkelt vänta på tullen? och kan tullen bli dyrare än vad shopbop anger?:/ har grymt mkt panik över detta då jag betalar för väskan o är bara 16 år.. skulle bli jätteglad om du kunde svara påå min mail eller ett inlägg.

  • Hej! Har en fråga till dig. Tänkte också beställa från Shopbop. Det finns så mycket feikad på nätet, så min fråga är: är det verkligen äkta varor som de säljer? Tack på förhand Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.