JOADORE
Now Reading:

Makeup post

HERE IT IS! The post I should have done almost a year ago: My make up routine! I...
Makeup post

faceHERE IT IS! The post I should have done almost a year ago: My make up routine! I was planning to make something more fun out of it than this but this will have to due before some of you kill me. So these are the products I wear almost all day every day no matter what I do. The only thing I do differently is adding or changing some of it depending on occasion or time of year. Like change the lipstick or adding some blush, highlighter, eyeshadow or shimmering powder for a more sun kissed look.

To start I use a tinted base from Glo-minerals in the shade honey. I use this more or less sense it’s shimmery, but the great thing with this product is that it adds shimmer without adding glitter so it basically works every day. To cover up red spots I use a full coverage concealer from Marc Jacobs in the shade Young.

I only use powder. I normally never wear foundation, especially not for every day. Mineral powder is good because it feels light on the skin and you can choose what coverage you want depending on the brush. I use Bare Minerals powder in the shades RD50 and R310. I use 2 different ones because I always do contouring. So I put the lighter one under my eyes, on my nose and the center of my forehead and then I blend everything out with the darker shade. I use the full coverage brush and the precision face brush from Bare Minerals for a medium to full coverage. If I want my make up to have very light coverage I only use a kabuki brush. I always put some extra contouring for my cheek bones using the Ita brush from Nars and I use a darker shade of my Chanel healthy glow sheer powder for this. If I want to look more tanned I just sweep this over the darker contoured parts of my face with a kabuki brush.

I always wear a little bit of eyeliner in a dark brown color (black is to harsh for me for day wear) I use Chanel stylo Yeux Waterproof eyeliner in the shade Santal. On my lips I either wear Chanel in the shade Chic or my new favorite lip liner (best color since it’s not redish brown at all) Stone from Mac. Or I wear them both together.

 

17 comments

 • Kul inlägg! Var applicerar du eyeliner? Nedre eller övre fransraden?

 • Ingen mascara?

 • sara marja

  Did you spell the foundation shade correctly because I couldn’t find the shade RD50 anywhere. Just wondering. Thank you for this post!

 • Alena

  Vad heter pudren BM för något mer? Finns ett flertal märkte jag nu 😉

 • Anonymous

  The tined base, är inte det en fondation ? Blev nyfiken då jag vill ha lite mer glow i mitt trötta ansikte. Sen hade det varit kul om du kunde göra en video på din sminkning 🙂 Det var så jag fastnade för din blogg för ett par är sedan, det var pga alla dina skönhets och smink tips. Give us more more more 🙂 Ha det fint!

 • The tined base, är inte det en fondation ? Blev nyfiken då jag vill ha lite mer glow i mitt trötta ansikte. Sen hade det varit kul om du kunde göra en video på din sminkning 🙂 Det var så jag fastnade för din blogg för ett par är sedan, det var pga alla dina skönhets och smink tips. Give us more more more 🙂 Ha det fint!

 • do you also use any face cream regularly before adding tinted base?

  how do you take care of your skin? are you using masks etc.

 • Skin routine? 🙂

 • Isabel

  Thumbs up for a Skin Care Routine post ! Your Skin always looks so flawless

 • Hanna

  Skulle nog vara trevligt med en video också! Inte helt lätt att hänga med på hur du gör genom texten 🙂

  • johannaeo

   Jag vet, hade tänkt göra en video men de gånger jag provat har det inte blivit bra. Men jag vill göra en så det kommer väl när det kommer 🙂

 • Anonymous

  Hej

  Alltså dom två puderdosorna från ID är just Foundation…. Det är deras nya kompakta serie… så det är alltså inte just bara ett puder.
  Så störigt när bloggare utger sig för att ha rätt så är det tvärtom.

  Nu vet du iaf! 🙂

  Var bor du förresten? Tillbaka i Sverige?

 • Louise

  Hejsan, blev sugen på att prova pudret från bareminerlas men hittade inte färgen RD50? Tacksam för svar :):)

 • Irene

  Hej Johanna!

  Glominerals är verkligen det bästa och renaste mineralmärket, använder också det. Sökte själv upp alla ingredienser av Glosheer Tint Base på http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/ och exakt vartenda ingrediens är rate:at som de bästa/mest välgörande ingredienser av vad smink kan innehålla!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.