JOADORE
Now Reading:

Six Senses, Maldives

  A picture diary from my stay at Six Senses in Lamuu, Maldives. When getting here you need to...
Six Senses, Maldives

johannaeo_maldives_sixsenses6-980x654maldives.55 johannaeo_sunsetcruise_maldives5-980x654johannaeo-maldives4 johannaeo_maldives_sixsenses41-980x653 Johannaeo_sunsetcruise_maldives4-980x654GOPR0187maldives78 johannaeo_maldives_sixsenses3johannaeo-maldives56 johannaeo_maldives_sixsenses1 johannaeo-maldives55
A picture diary from my stay at Six Senses in Lamuu, Maldives. When getting here you need to first travel to Male (the international airport of Maldives) then you’ll take another flight 30 minutes out above the crystal blue water that feels like infinity. When we arrived at the small Island that works like an airport and feels like nothing but jungle and a landing strip we were greeted by a kind man without any shoes on holding a sign with our names. He carried our luggage and took us to a small private boat and served us some ice cold lemonade while he gave us two shoe bags to put our shoes in while explaining Six Senses is an Island where you should’t were any shoes to get the true feel of the resort. We took our shoes off and sipped on the cold lemonade while breathing in the fresh air on the 15 minute boat ride to the resort. Upon our arrival to the resort we where greeted by the hotel manager, our personal gem, and 2 other staff members by our first name (in fact, all the staff called you by your first name). Our personal gem took us to our ocean bungalow in a golf car whilst she showed us the island on the way. Outside the villa was two bikes standing with our initials in graved on the back on a piece of wood that was attached to the bike. When our gem opened the door to our bungalow villa we instantly knew we never wanted to leave this place. The interior was mostly in wood and the whole villa had a very Japanese feel to the interior. We had an outdoor shower and bathtub in glass that you could see through down to the ocean underneath and with amazing views from it’s windows. We also had stair leading down to the ocean from our bathroom where little baby reef sharks where swimming. We also had an outside deck with an amazing view (and the perfect spot to lay at night watching the stars). The resort has 4 restaurants and we tried all 4. Restaurant Longitude is where they serve the breakfast every morning, which is amazing! You have a massively huge buffet with everything you can image PLUS a la cart choices. Our two favorite restaurants where Leaf (which you get to by walking through a small jungle bridge (which is a quirky touch) and they had amazing food! Zen was our second favorite and they serve excellent Japanese food, like sushi. We also tried Sip Sip which is their restaurant by their pool area and where not equally impressed (but still not a bad option). They also have an Ice-cream and chocolate studio with free ice cream when ever you want with 50 different flavors! Try their basil sorbet and you will not regret it! For drinks and after beach their “Chill bar” is the perfect spot. You could go snorkling from here as well which was really fun! We even saw dolphins. All and all this is the perfect place to come for everyone seeking the perfect holiday and calmness. You can enjoy as a couple, with kids or just by yourself.

En bildbomb från Six Senses, Lamuu i Maldiverna. För att komma hit behöver du först åka till Male (Maldivernas internationella flygplats) och sedan ta ett mindre flyg 30 minuter ut i den kristall klara indiska oceanen. Vi landade sedan på en liten ö som kändes bestå av djungel och en landningsbana. På den lilla flygplatsen blev vi välkomnade av en man utan skor som stod och höll en skylt med våra namn på. Han eskorterade oss med vårt bagage till en liten privat båt där vi fick två iskalla lemonad-drycker och varsin påse till våra skor medan han förklarade att Six Senses borde upplevas barfota för att ta in dess fulla känsla. Vi la våra skor i påsen, sippade på våran lemonad och andades in den friska luften på vår 15 minuters långa båt resa till Six Senses ön. När vi kom fram blev vi bemötta och välkomnade av hotellets Maneger, våran personliga Gem och två andra från personalen som alla tilltalade oss vid vårt första namn (all personal på Six Senses tilltalar dig vid ditt första namn). Vår personliga Gem tog oss till vår Villa som låg mitt ute på vattnet i en liten golf bil medan hon visade oss runt ön. När vi kom fram så stod de två cyklar utanför villan med våra initialer ingraverade på baksidan på en bit trä som hade satts fast på cykeln. När vår Gem öppnade dörren till vår villa visste vi genast att vi aldrig ville åka härifrån. Inredningen var mestadels i trä, med en väldigt japansk känsla. Vi hade ett badrum som var halvt utomhus med en stor dusch och ett badkar i glas som man såg genom golvet ner till havet under från. Utsikten från fönstren var också rena drömmen! Vi hade även trappor som ledde oss ner till vattnet från vårt badrum där små bebis rev-hajar simmade (som är helt ofarliga). Six Senses har 4 olika restauranger och vi testade allihop. Restaurang Longitude är där de serveras frukost varje morgon, som är helt fantastisk! Dom har en jättestor buffet med allt man kan tänka sig PLUS a la carte alternativ. Våra två favoriter var Leaf – som man tar sig till genom en djungel bro (som är en rolig grej) och dom har fantastisk mat! Dom har även en restaurang som heter Zen där dom serverar jättebra sushi. Dom har även en glass och choklad butik med 50 olika glassar som man kan frossa i när man vill – gratis! Prova smaken basilika (om den finns kvar) ni kommer inte ångra er! För drinkar är Chill Bar perfekt. Man kan snorkla härifrån också vilket var skitkul. Vi såg till och med delfiner! Slutligen vill jag säga att detta är ett helt underbart resort som är helt perfekt både för par och familj.

12 comments

 • Var där förra året, helt fantastiskt!

 • Spikat att jag och min familj ska hit nästa vinter! Det låter helt underbart och för bra för att vara sant!

  • johannaolsson

   Tycker jag absolut att ni ska göra! Ni kommer inte vilja åka därifrån!

 • Hanna

  Skulle du rekommendera att åka hit eller till Borra Borra?

  • johannaolsson

   Beror på lite vad man vill ha såklart. Jag tror det är precis lika vackert båda delar. Men detta var ett så fantastiskt fint resort och underbar service att jag gärna hade åkt hit bara för själva resortet!

 • Ser väldigt fint ut! Hur är det med djur och insekter där? Jag och min man var på Bali förra året och tyckte det var så himla jobbigt med alla insekter.

  • johannaolsson

   Nej det är det dom inte har! Så himla underbart! Bara jätte små spindlar och så såklart (som jag dock inte såg en enda). Men inga kackerlackor, ormar eller liknande. Bara små ödlor men dom är ju inte i bungalown då den är på vattnet. Finns lite krabbor som klättrar lite här och var under villan dock 🙂

 • Dit måste jag och min man på bröllopsresa. Låter helt underbart!

  • johannaolsson

   Tycker jag verkligen att ni ska. Var det absolut mest romantiska resort jag varit på!

 • Kendra

  Gud vilka härliga bilder. Och vilket ställe!

 • Norma

  Ser underbart ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.