JOADORE
Now Reading:

Nusa Lembogan BALI

Some pictures from our stay at the island Nusa Lembogan 30 minutes boat ride away from Bali. As...
Nusa Lembogan BALI

Johanna_Olsson-NusaLembogan1Johanna_Olsson-NusaLembogan2Johanna_Olsson-NusaLembogan3Johanna_Olsson-NusaLembogan4Johanna_Olsson-NusaLembogan5Johanna_Olsson-NusaLembogan10Johanna_Olsson-NusaLembogan6Johanna_Olsson-NusaLembogan7Johanna_Olsson-NusaLembogan8Johanna_Olsson-NusaLembogan9
Some pictures from our stay at the island Nusa Lembogan 30 minutes boat ride away from Bali. As I mentioned before this island has a much more domestic feel than Bali has in general. The population and employees speak little to no english and you really get to experience genuine culture. One of the things I really dislike about going on most organized “cultural day trips” is that it is not genuine. What you get to see is really just a show organized for you as a tourist to enjoy. And even worse is when the people, or sometimes animals suffer from these experiences (you may have seen my post about the dolphins trapped in the chlorinated pool in Bali that I made on Instagram.) But this is definitely not the case here! One thing that stroke me as soon as we arrived was the umbrellas we saw sticking up from the ground. And we where told that in Balinese culture you burn the dead bodies to release the soul from the body with a big ceremony. And the people who can’t afford the ceremony bury the bodies and put an umbrella over it so that their souls won’t fly away, until they have the money to arrange the ceremony. Some were buried with proper graves but some umbrellas stuck up from just a couple of stones in the ground.. A bit scary but interesting! While we where here we also got to experience one of these ceremonies, which for the Balinese people is a happy occasion. So everyone is smiling and singing. While we where staying at the Island we lived on top of a big hill at our own private villa called 353 degrees north. There are no “gated communities” here so on one side of the villa we had this gorgeous view, and on the other side there was a few small houses with children running around wanting to show us their kites (it was kite season in Bali and everyone had one) or just to say hello. And chickens was also running around all over the place! At our massive villa with 3 bedrooms, 3 baths, one huge outdoor space with infinity pool and a lounge area, the high technologic living room and kitchen (everything design by the Australian Jodie Cooper that also owns the property) we had 2 maids, 1 manager and a guard at night time outside the property! And of course the villas own dog Molly who barks every time someone entered the property. We definitely felt well taken care of! I do have to say – this is not the most beautiful island I have ever visited when it comes to beaches. But it definitely is one of the most interesting ones! And our house was just.. – wow! The wooden interior with the high tech facilities and excellent service was just perfect! And I can’t even explain this view. Perfect place to come both for couples, a family or some friends renting the villa wanting to experience something different! The surfing on the island is also great. And the snorkeling is suppose to be amazing. Unfortunately we didn’t go because it was not the season for the manta rays that I really wanted to see. But this island and villa was overall an amazing experience and one of the best on our Bali trip!

Några bilder från när vi bodde på ön Nusa Lembogan, 30 minuters båttur från Bali. Som jag nämnde tidigare så har den här ön en betydligt mer inhemsk känsla än Bali har överlag. Befolkningen och de anställda här pratar väldigt lite och ibland ingen engelska och man får verkligen uppleva riktig kultur här! En sak jag verkligen ogillar med andra hotells organiserade dagsturer som ska erbjuda kultur är att dom inte känns äkta. Ofta är det bara en show som är organiserad för att vi turister ska tycka det är kul. Och det som är ännu värre är när människorna, och ibland även djur får lida på grund av dessa utflykter (ni kanske såg min post på Instagram om delfinerna som var fångade i en pool med klorin.) Men här är det inte så. En sak som slog mig direkt när jag kom till ön var alla paraplyn som stack upp från marken. Vi fick berättat för oss att enligt deras kultur så när någon dör så bränner man kropparna för att själen ska få släppas fri med en stor ceremoni. Och de familjer som inte ännu har råd med ceremonin gräver ner de döda med ett paraply över graven för att själen inte ska kunna flyga iväg. Vissa hade ordentliga gravar medan andra paraplyn stack upp från en hög med stenar.. Lite läskigt men intressant! Medan vi bodde på ön hade vi också turen att bevittna en av de här ceremonierna som för befolkningen är en lycklig tillställning då själen släpps fri. När vi var här så bodde vi högt uppe på en kulle i vår egna villa som heter 353 degrees north. På ön finns inga “gated communities” direkt så på ena sidan av vår villa hade vi den här fantastiska utsikten och på andra sidan var där små hus med barn som sprang omkring och ville visa oss deras drakar (det var draksäsong i Bali och alla flyger drakar här) eller så ville dom bara säga hej! Massa höns som sprang omkring över allt också! Så i vår extremt stora villa med 3 sovrum, 3 badrum, ett jättestort utomhus område med pool och lounge avdelning, och det väldigt moderna vardagsrummet med kök (allt designat av den Australienska inrednings designern Jodie Cooper som också äger fastigheten) så hade vi 2 städerskor, en manager och en vakt som stod utanför nattid. Och såklart villans egna hund Molly som skällde så fort någon kom! Så vi kände oss definitivt väl omhändertagna, haha! Jag måste säga att Nusa Lembogan inte är en av de finaste öarna jag har besökt när det kommer till stränder men det är definitivt en av de mest intressanta! Och vårt hus var bara.. – wow! Super modern inredning med inslag av trä, helt nybyggt med inget slitage på någonting och servicen var jättebra (även om personalen pratar väldigt dålig engelska.) Och jag kan inte ens förklara hur vacker den här utsikten var! Det här stället är perfekt både för familjer, par eller en grupp vänner som vill uppleva någonting annorlunda. Finns inte mycket foppatofflor här om man säger så. Surfingen här är bra. Och snorklingen ska tydligen vara helt fantastisk här också! Tyvärr så snorklade vi aldrig för det var tydligen inte säsong för stingrockorna som jag annars verkligen ville se! Men den här ön var överlag en fantastisk upplevelse och något av det bästa vi gjorde på Bali!

12 comments

 • ett ord: VACKERT!

  älskar när man får “följa med” bloggare såhär på resor.. är bloggen ditt jobb eller arbetar du med annat också? har precis börjat följa dig så sorry om du svarat på det tusen ggr 😉

  • johannaolsson

   Tack Isa! Vad kul att du är en ny följare här! 🙂 Bloggen/Instagram/Snapchat är mitt heltids jobb. 🙂

   • Julia

    Vad härligt att få jobba med bloggen och sociala medier på heltid, drömmen ju! Vem är the lucky one som du reser med till alla dessa fantastiska ställen? 😉

    • johannaolsson

     Jättehärligt! Men mycket jobb. Eric, min pojkvän! Han är med ibland på snapchat men han vill helst inte vara med alls, haha!

     • Julia

      Så underbart att få uppleva det med din pojkvän! Vad jobbar han med? Är han lika fri som du i sitt yrke och kan resa mycket etc? 🙂

 • Sandra

  Vart är baddräkten ifrån? Helt fantastisk!

  • johannaolsson

   jets swimwear. Men dom skickar tydligen inte utanför Australien 🙁

 • Modesty

  Hands up för all uppdatering Johanna!!!!
  Kvalitén på dina inlägg är alltid flawless, lagom addicted till dem!
  Varje gång jag kikar in hoppas på flera nya inlägg jag missat haha!
  Just keep ’em comin!

  • johannaolsson

   Tack vad kul att det uppskattas! Har börjat köra två gånger om dagen nu istället för en! 🙂 xx

 • Hi Johanna,
  Thank you so much for your wonderful review of
  353 Degrees North and our beautiful island.
  So fantastic that you embraced the culture and natural beauty of Nusa Lembongan .
  We look forward to your return.
  Jodie Cooper & staff at 353°N

 • Evelina

  Vart e det vita Linnet köpt som du har på den 4 bilden? 🙂

 • Stephanie

  Vilken cool resa! Härliga bilder och himla snygg baddräkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Input your search keywords and press Enter.